Ta lite jävla ansvar

Det som pågår i hela världen är sjukt, pandemin som satt allas liv på paus. Det är hemskt hur många som dör. Flera evenemang och jobb stoppas. Man kan inte längre umgås eller göra saker som man brukar. Det kanske inte märks på alla platser i Sverige än och många går till sina jobb som vanligt kanske. Men vi är också många som förlorat vårt jobb, en närstående eller ett äventyr man sett framemot. Det som irriterar mig mest är människor som inte tar detta på allvar som reser runt i vårt land och sprider vidare viruset. Jag brukar inte uttala mig om såna här saker för det är ändå så många andra som gör det. Men nu blir jag faktiskt lack på riktigt.

När jag hör hur bekanta reser flera timmar runt om i landet och hälsar på vänner osv som om ingenting har hänt. Jag vet inte hur det är med er men jag vill ha en normal sommar. Jag vill inte att denna pandemin ska ställa in sommaren precis som den ställt in vintern/ våren. Min arbetsplats fick stänga precis som många andras och jag vill gärna inte att min nya arbetsplats som jag ska börja på i sommar också ska behöva stänga. Jag tror inte att någon av oss där ute vill sitta hemma i karantän eller inte ha ett jobb att gå till under hela sommaren också. Så för i helvete ta lite ansvar!

Man kan inte till 100% säga jamen jag är frisk det är ingen fara. För det visar sig ju faktiskt att man kan smitta fastän man inte visar några som helst symptom. Och man kan inte sitta och tänka jamen det är bara en förkylning inte gör det något. För man vet inte hur ens kropp kan reagera, alla reagerar olika på viruset. Tänk också på de gamla och de i riskgrupperna som riskerar att dö. Jag tycker nästan att det är synd att Sverige inte inför förbud som alla andra länder. För att bara tala till nationen och säga att alla ska ta sitt ansvar verkar inte fungera. Spridnings siffran stiger och döda lika så. Så nu får ni ge er, sätt livet på paus. Ja, man får ge uppoffringar i dessa tider, vissa stora vissa små men vi alla måste göra det om det ska få ett stopp.

Jag förstår faktiskt inte hur en del människor kan vara så själviska. Ska till exempel min syster inte få ta eller fira studenten för att nån jävel inte kan avstå att åka till sin släkt på påsk. Påsken kommer vart enda år, men det gör inte en student för 100 tusen elever som går sista året på gymnasiet. Det är något man sett framemot i flera år. Tänk på stackarna som sliter för sina liv för att rädda andras liv på sjukhusen. All personal som vill rädda våra medmänniskor och vårt land och så finns det andra som bara måste åka på sin årliga påskresa. Hör ni hur det låter? Inte okej.

Om alla bara gör så som man ska göra så kanske vi kan bli av med den här skiten och återgå till våra normala liv. Innan hela landet och världen får riktigt stora problem, med döda, ekonomin och sjukvården. Men om alla inte tar viruset på allvar så kommer det aldrig bli ett stop! Så STAY HOME så kan vi bespara många människors liv.

Gillar

Kommentarer

Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,
Jag tycker folk borde tänka på det oavsett om det faktiskt är bara en "liten vanlig" förskylning eller annan smitta - vi som har astma blir ju jättelätt smittade!! Det räcker med att någon har "bara" som sagt en "liten" förskyling och jag blir sjuk I VECKOR!VECKOR!!
nouw.com/dreamandcreativity
sophienorrbomse
sophienorrbomse,
Ja jag håller med dig till hundra! folk måste börja tänka på andra på allvar.
nouw.com/sophienorrbomse