Swedish Match

Vi vet alla att snus och cigg inte är bra för våra kroppar, men det är väl egentligen ingenting i för stora mängder. Även fast snus förstör mycket i kroppen och framför allt i munnen så tycker jag hellre om att folk snusar än att röka. För röker man så påverkar det andra i omgivningen för det luktar så fruktansvärt illa och kan bli passiv rökning för människor som står bredvid. Snus påverkar bara den enskilda individen som använder det. De är personens egna val om den vill ha gula tänder eller liknande det påverkar inte att någon annan får det för att man snusar. Vilket är skönt för oss som inte håller på med snus och cigg.

Swedish Match är ett svensk företag som tillverkar snus och är även en av världens störta snusproducenter, ni har säkert alla redan hört talas om företaget någon gång. Utöver snus så tillverkar det även en massa andra grejer så som moist snuff, tuggtobak, tändstickor och tändare. Swedish Match arbetar hela tiden för att utveckla och komma med nya produkter, de har till exempel tagit fram ett tobaksfritt snus. De är snus som inte drar med den starka lukten eller missfärgning av tänderna. Snuset är helt tobaksfritt men innehåller nikotin. Ett alternativ för att slippa missfärgare tänder kanske. Jag har själv aldrig provat detta snus och skulle heller aldrig vilja. Men jag har vänner som använder sig av sådant tobaksfritt vitt snus och det luktar och ser lite bättre ut kan jag tycka. Typ som lite frächare än att baka in en lös snus i munnen.

Tobak är skadligt men nikotinet är också väldigt beroende framkallande, men det finns även nikotinfritt snus för den som inte vill ha nikotinet. Det är verkligen en hel djungel på olika snus. Jag som jobbar på mataffär blir ibland helt lost när någon kund kommer och vill köpa snus. Det är ju som sagt inte så många länder som man får använda sig av snus och kan köpa det, Sverige är en av få. På gott och ont I guess. Snus är inget jag står för och har också svårt att sätta mig in i varför folk använder det men vi är alla olika och har olika saker vi tycker om. Så på så sätt är det väl också bra att det finns olika alternativ för en snusare också om man tillexempel försöker sluta men har svårt att göra det så kan man ju använda sig av tillexempel tobaksfritt snus.

Gillar

Kommentarer