Nödvändigt eller utseendefixering?

Tandblekning.. Vad tycker vi egentligen om tandblekning, är det nödvändigt eller bara en utseendefixering?
Tänderna blir naturligt mörkare med åren men missfärgning av tänderna kan bero på många faktorer så som tobak, kaffe, te och vin. Vid missfärgning kan det vara bra att ta kontakt med en tandläkare för rådgivning och hjälp men nu finns det allt mer hemma kit för tandblekning. Jag kan förstå att man bleker sina tänder om man känner att man har ett stort problem med missfärgningar. Men det här med att man har vita tänder men vill ha ännu vitare har nog påverkats mycket av idealet, kändisar och reklamer. Tyvärr är jag även en av dom som tycker om att ha vita fina tänder, dock har jag aldrig testat att bleka tänderna varken hemma eller på klinik. Det blir allt vanligare att bleka tänderna hemma, man kan enkelt och smidig beställa hem ett blekingskt för en liten peng och sedan snabbt och smidigt bleka tänderna hemma utan att lägga ut flera tusen på att gå till en tandläkarklinik. Det är dock väldigt svårt att veta i förväg om en tandblekning kommer att bli så bra som man tänkt sig har man redan vita tänder men vill ha ännu vitare så kanske det inte blir sådär bländande. Förutom att man känner sig osäker på hur resultatet kommer att bli så finns det även sjukt mycket olika metoder och märken på tandblekningar, hur ska man veta att man valt den bästa och för det bästa priset?

Har man besvär med isande tandhalsar, blottlagda rotytor, borstskador eller tunn emalj bör man inte bleka tänderna. Röker eller snusar man ska man inte heller bleka tänderna då färgämnena i tobaken kan göra att resultatet av behandlingen blir sämre, blekmedlet kan förstärka den negativa effekten som tobak kan ha i munhålan. När man bleker tänderna kan tandköttet bli svullet, lite sårigt eller irriterat. Då är det viktigt att man gör uppehåll i behandlingen i en eller två dagar tills tandköket har läkt.

Men vilken metod eller märke är då bäst? Jag tror att man faktiskt får testa sig fram själv, läsa på eller kontakta en tandläkare för att hitta det bästa för just dig. En av dom största märkena är bland annat Whiteone.

Whiteone har som många andra märken flera olika metoder för tandblekningen men självklart är det kombinationen av alla produkterna som hjälper en att uppnå det bästa resultatet. Tandbkleningstandkräm brukar väll vara den vanligaste och lättaste metoden men ska ju ändå borsta tänderna morgon och kväll varför inte passa på att få ännu vitare tänder när man ändå håller på. Tandblekningspennan har nog alla hört talas om vilket också är väldigt smidigt eftersom det är en liten behändig penna att ta med sig överallt, på resan till exempel. Tandblekningspennan har mintsmak och appliceras enkelt morgon och kvällen genom att man penslar på ett lager på tänderna, väntar sedan 30 sek innan man stänger munnen och sedan efter 30 min sköljer munnen, man får även inte äta eller dricka under dessa 30 minuter. Denna produkt kan även kombineras med BlueLight - plasmaljus för att få en ännu bättre effekt av tandblekningen. Whiteone är först i världen att erbjuda en munspray som även bleker tänderna samtidigt som den ger dig en ren och fräch andedräkt.

Personligen skulle jag vilja prova att bleka tänderna för att jag tycker att det är sjukt snyggt med ett fint vitt leende även om jag själv i grund och botten har helt okej vit färg på mina tänder. Jag har dock ännu inte hittat vad jag ska ha eller vilket märke jag vill använda mig av och jag vill inte heller lägga ner flera tusen på något som inte funkar. Däremot är jag sugen på att testa den omtalade tandblekningspennan från Whiteone eller en tandblekningstandkräm, eftersom dessa metoder känns enkla och inte såpass dyra så att man blir besviken ifall man inte uppnår de resultatet man önskat. 

Gillar

Kommentarer