Lek när den är som bäst

Vi alla har ju varit små en gång i livet och det var då fantasin flödade som mest man kunde leka med nästan vad som helst och ändå ha så kul, tillsammans med någon eller ensam. Många minns sina leksaker från när de va mindre och hur kul man hade med dom och hur speciella de var för en.

Jag personligen älskade att pyssla som liten, vi hade alltid jätte mycket pyssel hemma och pysslande allra mest till olika högtider, så som påsk, jul, halloween,nyår och födelsedagar. Vi gjorde alltid små kort med glitter, jultomtar, påskharar och så vidare. Att vara kreativ är något som jag tyckt om att vara ända sen jag var liten att få måla, pyssla med saker och få använda fantasin är något som bara får en att må sådär bra, det ger liksom lite ro i kropp och själ.

Något annat jag minns från min barndom när det kommer till leksaker är när man spelade kula på skolgården, på rasterna tillsammans med klasskamraterna och hur vi bytte pokémon kort med varandra.

På abcleksaker.se, som denna text är skriven med, kan man tillexempel hitta massa roliga leksaker så som pyssel och spel för barn i alla åldrar. Något som blivit väldigt populärt till och med för vuxna är att måla, att sitta och färglägga mönster och motiv i en målarbok minskar faktiskt stress. Och vilka barn älskar inte att rita om så i i en målarbok eller på blankt papper. På en av deras underflikar finns de mängder av målarböcker allt ifrån fjärilar, pirater, prinsessor till mandala, som kanske passar de äldre mer.

Jag tror att det är viktigt att barn får leka med fysiska leksaker och använda sin fantasi istället för att sätta dom framför en ipad hela dagarna. Då får barnet använda båda sidorna av hjärnhalvan istället för bara ena som när det sitter framför teknik.

Kalas är något man också minns från när man var liten, tema kalas var alltid bäst och på fliken kalas hittar ni roligt pynt och olika saker för ett perfekt kalas. När jag var liten älskad jag tillexempel Pippi Långstrump hon var verkligen min idol och jag gick alltid runt i Pippi kläder och peruk. Så självklart skulle jag ha ett Pippi långstump kalas med bara pippi saker, tallrikar, muggar osv och såklart skulle jag se precis ut som Pippi. Men det är sånna kalas man minns allra mest som liten.

Gillar