Idol 2014

Vardag

Snacka om en häftig upplevelse, att ställa sig där i kön och vara med från början. Att veta hur allting går till och inte sitta bakom tv skärmen och tro att allting sker på samma dag, man tror att människorna bara glider in där till kändis juryn får sin guld biljett och sedan drar. Det ligger så mycket mer jobb bakom allting än va man kan tro. Kom till audition strax över klockan sex och ställde oss i kön som då var förvånansvärt kort, så vi fick en bra plats i kön. Klockan kvar över åtta började tv teamet och programledaren att börja intervjua och filma kön. Vi höll på ytterligare två timmar med att filma osv innan vi fick springa in i  portarna för idol 2014. Det var ett gäng i taget som togs in i lokalerna och jag var bland dom 43 första. Frusna som vi var så satt vi oss i "väntsalen", fick i oss något att äta och jag övade på sången. Det gick snabbt och det var nu min tur att gå upp. Först fick man sjunga för två stycken jurys och där kunde man gå vidare till att få sjunga för 4 producenter, bli inspelad eller få ett enkelt "nej tyvärr inte den här gången". Jag gick vidare till steg två som var att få sjunga igen på våningen ovanför. Där satt vi några stycken ungdomar, nervösa och exalterade. Gemenskapen som man hade där gillade jag skarpt, alla hejdade på varandra önskade lycka till och vi alla pratade med varandra om allt möjligt för att glömma bort nervositeten. Efter steg två kunde man också få "nej tyvärr, konkurrensen är hård och det är många som söker" man kunde även gå direkt vidare till tv-juryn på tisdag. Eller så kunde man få bli inspelad/filmad (som då juryn kollade på sen och meddelande) eller få göra en intervju. Första gången var jag lite nervös men jag tyckte jag presterade bra när jag väl var där inne och svarade klokt på frågorna som ställdes. Andra gången var jag knappt nervös och juryn var super trevlig. Jag kom tyvärr inge länge men fick massa bra feedback och de tycker jag var bra och skulle fortsätta med sången. Det är ju som sagt inte många som går vidare och det är väldigt många som söker. Men jag är riktigt nöjd med att jag vågade och att jag kände mig så självsäker när jag väl stod där inne framför juryn. En super häftig upplevelse och man får verkligen erfarenhet av det här. Även kul att få höra att man kan sjunga av människor som kan. Detta med att jag inte gick vidare hindrar mig inte från att söka igen i en annan stad, vilket jag tänker göra. Så nu är det bara att tagga om, lära sig fler låtar och sedan köra igen😊 Jag är stolt och glad att jag ändå tog mig till steg 2 som de kallade det och att jag inte fick åka hem på en gång, som många andra fick. Jag träffade även massa trevliga människor genom det här! Är riktigt nöjd över helgen, jag och min underbara mamma har haft det galet kul😄 Vill man något i livet så ska man satsa för man har ingenting att förlora!

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

victoriaudd
victoriaudd,
Hej! Jag är ny här i bloggvärlden..så om du vill får du gärna gå in på min blogg & ge förslag om inlägg och vad jag kan förbättra. Kram:)
nouw.com/victoriaudd
Guest
,
Grymt att du vågade!! Får jag fråga, sjöng du samma sång alla gånger? (:
sophienorrbomse
sophienorrbomse,
Jag är faktiskt chockad själv. För första juryn fick jag sjunga två låtar för jag sjöng först I see fire, och de ville höra en mer popig låt och något som stack ut, och eftersom de hörde att jag hade rösten så fick jag sjunga en till låt. Då sjöng jag burn med Ellie Goulding och sen för andra juryn så körde jag på burn igen :)
nouw.com/sophienorrbomse