Frisk luft & god sömn

Bra sömn är ju väldigt viktigt för oss alla människor för att vi ska orka med dagarna, fyllda med arbete och diverse aktiviteter. Att ha en skön och bra säng är ju A och O men bra luft hjälper även till för att du ska få en god sömn.

Jag personligen sover bäst med tre kuddar och ett fluffigt täcke, har jag mindre än tre kuddar somnar jag inte alls lika bra. Sen hur gosigt är det inte med ett fluffigt duntäcke? Men som sagt så tror inte jag att jag hade sovit lika bra om det inte hade varit fräsch och ren luft i mitt rum. Tänk själv att sova i ett tält där det är varmt och fuktigt, kanske inte den ljuvligaste skönhetsdrömmen. Jag tror även att om man varit ute mycket en dag så sover man bättre än om man suttit inne på en stol en hel dag. Därför är frisk och bra luft väldigt viktigt när du sover. Det finns en rad olika system och ventilationer, i våra hem, på jobbet, i skolan och så vidare. Vissa kanske använder sig utav systemair som är ett slags luftrengörings system, som bidrar till att vi får en frisk och bra luft även inomhus.

För att få en så god sömn som möjligt kan man även förbereda sig på olika sätt, så som att tillexempel vara aktiv med träning på gymmet eller trötta ut sig själv med en bok. Jag märker själv att jag somnar snabbare om jag varit ute och rört på mig en hel dag mer än om jag bara legat hemma framför serier. Därför kan jag tänka mig att frisk luft bidrar väldigt mycket till våran goda sömn och som i sin tur gör att vi orkar så mycket mer på dagarna. Något som sägs att inte vara så bra att göra precis innan man går och lägger sig är att kolla sin mobil telefon, men ändå tror jag att 90% av oss gör det ändå.

Gillar

Kommentarer