Frisk luft för kropp och knopp

Frisk luft är något vi alla behöver för att må bra. Ni vet när man sitter inne en hel dag och blir alldeles trött och dåsig i huvudet för att man till exempel inte har tillräckligt bra ventilation inomhus. Det är såklart väldigt viktigt att ta på sig och gå utomhus ibland också, inget kan ju slå riktigt frisk luft. Men en bra ventilation i hemmet, på jobbet eller i skolan gör att du blir mycket piggare fastän du bara är inne.

Jag minns när man var yngre och gick i skolan och när till exempel våren kom. Och det blev sådär sinnesjukt varmt inomhus och man fick inte öppna fönstren på grund av pollen allergiker, vilket man förstår. Men då blev man väldigt trött och seg i huvudet efter långa lektioner i klassrum med dåligt syre.

Jag kom faktiskt precis tillbaka från en hotellvistelse och upplevde att deras hotellrum inte alls hade speciellt bra cirkulation av luft. Man kunde vakna mitt i natten och av att man knappt fick någon ny frisk syre. Vilket resulterade i rätt dålig nattsömn, så frisk luft inomhus är otroligt viktigt.

Jag tror att om man skulle bygga om alla ventilations system i de gamla skolorna så skulle både elever och lärare bli mycket piggare och prestera väldigt mycket bättre, samma på arbetsplatser. En bra bostadsventilation är också väldigt viktigt för de kan även hjälpa dig som är allergiker till att få en mycket lättare vardag. Dålig ventilation innebär att pollen, damm, rök, kemikalier, kvalster, parfym, rengöringsmedel och andra irriterande ämnen inte vädras ut ordentligt, utan hålls kvar i hemmet. Om man utsätts för dålig inomhusluft under en lång tid så kan det leda till astma och allergier, och är man tillexempel redan sjuk kan symtomen förvärras. Så se över era hem, skolor, arbetsplatser osv så att er kropp och knopp får frisk luft, även inomhus.

Gillar

Kommentarer