Förstör inte din träning

Alkohol förstör din kropp på många sätt men det är extremt dåligt för dig som tränar mycket och vill ha resultat. Alkoholen förhindrar din kropps återhämtning för musklerna och protein syntesen. Den torkar även ut dig vilket är dåligt för din muskeluppbyggnad plus att de reducerar matintaget.

Även små mängder av alkohol  har stora effekter på din kropp och din förmåga att uttrycka dig genom rörelse och omdöme. Med tiden när du konsumerar ungefär samma mängd alkohol kommer dina hjärnreceptorer bli vana vid mängden alkohol och det kommer krävas mer för att uppnå samma berusning som tidigare. Det innebär att du uppnår tolerans och måste dricka ännu mer alkohol, ännu mer gift och din kropp kommer att ta ännu mer stryk än tidigare.

Styrka, återhämtning, prestation och återuppbyggnad av muskelceller kommer att bli sämre vid konsumtion av alkohol. Det är inte bara dagen efter som kroppen tar stryk från alkoholen utan det kan ta flera dagar för kroppen att återhämta sig. När kroppen fortfarande bearbetar alkoholen eller om du fortfarande har alkohol i kroppen kommer du..

- Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
- Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
- Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
- Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin
- Dina muskler växer inte
- Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
- Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem.

Det som är uppräknat ovan är bara en liten del av allt som alkohol gör med din kropp och hur det missgynnar din träning, det finns mycket mer. Så är du riktigt seriös med din träning är det dags att tänka över alkoholkonsumeringen.

Gillar