Förebygger för att slippa damm och stenskott

Finns inget värre än att åka på vägarna och höra en sten komma mot fönstret, stenskott. Något som man inte kan undvika eller vill ha. När man sedan går runt bilen och tittar noga i lacken så ser man även att man fått stenskott där också speciellt framme i fronten. Som inte heller går att undvika men som är tråkigt och dyrt att laga. Ett litet stenskott i rutan är sedan en stor reva i rutan och behöver så småningom också bytas. Sten och damm bildar också mycket smuts på bilen, vilket orsakar rost och slitage på bilen. De ger också dålig sikt på vägarna, speciellt skogsvägar eller små byvägar.

Som tur så finns det faktiskt företag som sysslar med just sånt, dammbindning via Miljövision, en miljövänlig metod för att binda samman dammet på vägarna så att bilisterna slipper dammet när de kör på vägarna. De utförs tre olika dammbindningar, 1 på våren innan vägen torkat upp, 2 momentan dammbehandling utförs när vägen torkat upp och dammet blir plågsamt, 3 stabilisering som man gör med hjälp av ett gruslager på vägen.

All dammbindning sker med ett ekologiskt och miljövänligt bindmedel som kallas DUSTEX och är tillverkat av lignin. Som är en förnyelsebar råvara och utvinns av gran. DUSTEX limmar ihop vägens fina partikar med det övre gruset och på så sätt förhindrar dammbindning. Dessutom är det ofarligt för djur, växter och oss människor. Samt att det minskar risken för rost och slitage på ditt fordon, som damm annars gör.

En väldigt bra grej som gör att vi slipper trafikfarligt damm och onödiga stenskott i rutan och lacken.

Gillar

Kommentarer